Lacul Sf. Ana

Aflat la granita dintre judetele Covasna si Harghita este singurul lac vulcanic de pe teritoriul Romaniei. Lacul este situat in masivul Ciumatu langa Tusnad la o altitudine de aproape 1000 metri. Lacul este alimentat doar din apa de ploaie cazuta ne avand nici un rau care sa-l alimenteze. Apa lacului nu are oxigen iar din acest motiv nu traiesc vietati.

Ca sa ajungi la Sf. Ana trebuie sa urci circa 20 de minute cu masina pe un drum destul de ingust, nu foarte bun si plin de curbe periculoase. La un moment dat o sa ajungeti la o bariera unde trebuie sa platiti o taxa de 20 ron daca vreti sa mergeti cu masina pana in buza lacului sau de 10 ron daca mergeti pe jos.  De la bariera nu mai este mult de mers, circa un kilometru.

Zona este o oaza de liniste si peisaje superbe iar daca aveti timp va invit sa va abateti o ora de la drum si sa va incarcati bateriile cu 5 minute petrecute pe malul lacului. Pozele nu pot inlocui ce simti in acele minute dar poate va ajuta sa va hotarati sa mergeti pana acolo.

Enjoy!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

About lucian

Just a simply guy View all posts by lucian

One response to “Lacul Sf. Ana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: