Romania – Brazilia

In noaptea asta Romania joaca un meci amical cu Brazilia. Este meciul de retragere al lui Ronaldo iar interesul pentru acest meci pe plaiurile mioritice este aproape de zero. Este un meci cu un adversar de prima mana si un bun test pentru jucatorii actualei generatii dar este un meci amical care ne lasa un gust amar. Toti ne gandim ca am fost la mai putin de 5 minute de o semifinala de Campionat Mondial in compania Braziliei, echipa care urma sa devina campioana mondiala.

Inca mai am cosmaruri cu iesirea lui Prunea intr-un moment in care conduceam cu 2-1 si mai aveam atat de putin pana la semifinala sau cu ratarile de la 11 metrii ale lui Petrescu si Belodedici. La cum juca echipa lui Iordanescu in acel moment sunt convins ca Brazilia ar fi fost un adversar pe placul nostru. Batusem deja doua dintre cele mai galonate echipe din America de Sud si anume Columbia si Argentina.

Acum la 17 ani de la acel meci toate sperantele noastre legate de echipa nationala sunt nule. Am ajuns sa ne bucuram la o victorie cu Bosnia si sa tremuram in fata Albaniei. Nu pot uita cum abia asteptam meciurile echipei nationale, nu pot uita iesirile la Universitate si tot ce inconjura acea echipa.

Acum la 17 ani de la Mondialul din ’94 imi amintesc de pasele lui Hagi, deposedarile lui Popescu si Belodedici, golurile lui Dumitrescu si Raducioiu, sprinturile lui Petrescu si Selymes, eleganta lui Prodan sau Lupescu, spiritul lui Dorinel sau paradele lui Stelea si Prunea. Acum in anul 2011 vad doar scandaluri legate de echipa nationala si foarte putin fotbal.

Pana cand nu o sa-i vad pe actualii jucatori ca vin la lot cu drag sau sa-i vad pe teren cu mor pentru fiecare minge eu unul nici nu mai urmaresc meciurile echipei nationale. O sa merg la meciul cu Argentina din august dar nu pentru ai nostrii. Merg pentru stadion si vedetele Argentinei.

Va las in compania rezumatului unui meci pe care o Romanie intreaga o sa-l mai viseze mult timp de acum inainte, Romania – Suedia.

 

Advertisements

About lucian

Just a simply guy View all posts by lucian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: