Bune maniere la cinematograf

Se presupune ca fiecare dintre noi are cei 7 ani de acasa. Cei sapte ani in care parintii se chinuie sa te invete, asa cum se pricep ei mai bine, minimele cunostinte despre bunele maniere. Ce se intampla dupa? Cu timpul ne imbogatim aceste cunostinte astfel incat sa stim cum sa ne comportam in societate.

Cand dam de un nesimtit pe strada, ne indreptam toate reprosurile catre parintii acestuia si cred ca sunteti familiarizati cu expresia “nu are cei 7 ani de acasa”. Parintii sau societatea in care traim este de vina pentru ca ajungem sa ne comportam ca niste maimute abia coborate din copaci?

E un fel de traditie ca miercurea sa mergem la film. Asta datorita si celor de la Orange care vin in ajutorul nostru si cu un cod intram doi pe un bilet. Am tot studiat lumea care merge la film si m-am decis sa scriu aici cateva din exemplarele pe care le-am intalnit.

1. Desi mergem la cinematografe aproape saptamanal nu am invatat ca telefonul trebuie inchis. Nu este nimeni obligat sa-ti auda rington-ul tau de manelist in mijlocul filmului.

2. Nu vorbi la telefon in timpul filmului. S-au inventat sms-urile tocmai pentru momente ca acestea. Poti trimite un sms scurt celui care te suna si sa-i explici ca nu poti vorbi. Daca este urgent te poti ridica si iesi din sala pentru a vorbi la telefon.

3. Ti-ai cumparat floricele, suc, nachos sau mai stiu eu ce la inceputul filmului. O simpla regula a bunului simt spune sa arunci ambalajele la gunoi dupa film. Exista cosuri de gunoi la iesirile din toate salile de cinema iar tu ca om cu obraz subtire ar trebui sa-ti arunci deseurile acolo. La sfrasitul fiecarui film pe care-l vad la cinematograf ma ingrozesc de cum arata acea sala.

4. Semintele sunt pentru stadion sau daca vezi un film acasa. Cum sa fi atat de taran (in cazul acesta taranci, pentru ca erau mai multe) sa vi cu semintele de acasa si sa te apuci sa scuipi pe toata durata filmului. Daca esti un fan al semintelor atat de inversunat atunci te invita sa stai in coliba ta si sa scuipi pana nu mai poti.

5. Inteleg ca apa calda este scumpa dar chiar nu te intereseaza ca cei de langa tine pot face hepatita datorita transpiratiei tale pe care incerci sa o ascunzi cu un parfum D&G? De preferat sa te speli si sa nu te dai cu parfum decat sa puti a transpiratie si sa incerci sa acoperi cu parfum.

6. Pastreaza comentariile pentru tine. Nu ma intereseaza ce ai inteles tu din acea faza sau daca ai o perere pe care o exprimi in timpul filmului. Prietene abtine-te!!!!

Cu siguranta mai sunt multe de spus dar acum nu-mi vin in minte. O sa adaug pe parcurs ce-mi aduc aminte.

Advertisements

About lucian

Just a simply guy View all posts by lucian

13 responses to “Bune maniere la cinematograf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: