Ce as face eu daca as fi presedinte

Am primit leapsa de la Dragos si desi nu sunt un fan al politicii o sa incerc sa o onorez. Trebuie sa scriu 5 lucruri pe care le-as face daca as fi presedinte. In cap nu-mi vin decat versurile din Parazitii “v-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde” :)). Serios vorbind sa incepem:

1. Guvernul: As schimba guvernul si m-as asigura ca in fiecare din posturi sunt cei mai buni si capabili oameni din domeniu, indiferent de partidul din care fac ei parte. Daca o sa primesc comentarii de genul ca nu presedintele alege guvernul o sa fiu rau si o sa va dau ca exemplu guvernul Boc unde Traian Basescu are putere 100%.

2. Invatamant si Sanatate: Sunt cele mai importante domenii din punctul meu de vedere si ambele sunt la pamant. O reforma serioasa a acestor doua domenii este obligatorie si trebuie facuta cat mai curand pentru a mai spera la o normalitate in viitor.

3. Tratate externe: As semna tratate cu toate tarile cu o industrie puternica si astfel as incerca sa incurajez investitiile in Romania. In momentul in care ai o piata atractiva pentru investitori atunci acestia vin si baga bani si tu ca stat ai numai de castigat.

4. Privatizarea: As privatiza tot ce inseamna industrie. In momentul de fata ce nu este privatizat nu progreseaza iar din cauza aceasta exporturile sau vanzarile sunt mult prea mici.

5.  Mi-as cumpara Duster: Desi asta inseamna ca o sa-l copiez pe actualul presedinte :).

Desi ar trebui sa stiu care sunt atributiile unui presedinte, mie imi lipsesc aceste notiuni si poate din cauza asta a iesit un post atat de prost. Pentru ca m-am facut de ras cu acest post o sa-l rog pe Adi Zabava sa salveze situatia si sa scrie un articol bun. Nu as fi indraznit sa dau aceasta leapsa mai departe daca  nu stiam ca Adi este pasionat de politica.

Advertisements

About lucian

Just a simply guy View all posts by lucian

One response to “Ce as face eu daca as fi presedinte

  • Leapșă: Ce aș face eu dacă aș fi președinte | De la A. (la) Z.

    […] Lucian mă pune la încercare încă din primele mele zile de relaxare (la Piatra-Neamț, bineînțeles ). Zgubiliticul fundaș din #echipabloggerilor ( echipă care va avea site in curând ) mă pune sa-mi imaginez ce aș face dacă aș fi președintele statului. Nefiind un specialist al Constituției sau al cunoașterii prerogativelor președintelui, enumerarea de mai jos va conține mai mult lucruri care aș dori să se întâmple în mandatul meu. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: