Campionatul Modial

De doua saptamani a inceput Campionatul Mondial de fotbal din Africa de Sud si pana acum nu prea am vazut fotbal. Dupa prima saptamana eram extrem de dezamagit de fotbalul prestat de cele mai bune echipe ale planetei. Singurele echipe din prima saptamana care si-au respectat cat de cat blazonul au fost Germania si Olanda dar cu adversari mult inferiori. Nivelul slab al competitiei a fost unul dintre motivele pentru care am vazut putine meciuri. Saptamana a doua a fost una mult mai atractiva. Acest lucru s-a datorat si faptului ca multe echipe erau condamnate sa castige pentru a mai spera la calificare in optimile competitiei. Cu toate astea au fost echipe care nu au rupt gura targului nici in runda a doua si au mari sanse sa plece acasa mai devreme decat si-ar fi dorit. Aici enumeram Franta, una dintre favoritele la castigarea trofeului nu a reusit decat un egal cu Uruguay si o infrangere cu Mexic fiind in proportie de 90% eliminata. Anglia, dupa doua egaluri sunt obligati sa castige impotriva Sloveniei pentru a merge in fazele superioare. Spania, dupa rusinoasa infrangere in fata Elvetiei au batut Hondurasul si joaca in ultimul meci din grupe cu Chile pentru calificare. Si alte echipe au dezamagit prin jocul prestat dar nu si-au periclitat sansele de accedere in optimi. Saptamana 3 a competitiei incepe astazi si se anunta una spectaculoasa cu multe meciuri pe viata si pe moarte. Sa speram ca incepem sa vedem si fotbal de calitate.

Din punctul meu de vedere mai multi factori au dus la calitatea scazuta competitiei:
1) Vremea – In Africa in aceasta perioada este iarna iar temperaturile nu depasesc 5-6 grade Celsius. Pentru multe echipe este grea acomodarea la aceste termperaturi si astfel calitatea jocului avand de suferit.
2) Sezonul lung
– marea parte a jucatorilor vin dupa un sezon lung cu multe meciuri in campionat, cupa si competitii europene. Lipsa unei perioade de relaxare a acestora a dus la o oboseala exagerata a jucatorilor, in special cei de la echipele de top din campionatele puternice.
3) Vuvuzela – sunt momente cand inchid volumul televizorului si nu din cauza comentatorilor. Zgomotul produs de aceste vuvuzele poate deveni insuportabil iar pentru cei care nu reusesc sa se acomodeze la acest zgomot este dificil de a mai da randamentul maxim in joc. Ideea Spaniei de a chema la antrenamente fanii cu vuvuzele pentru ca jucatorii sa se obisnuiasca cu sunetul mi se pare una buna dar care nu rezolva problema.
4) Jambulani – toata lumea injura mingea Adidas dar cred ca doar portarii sunt indreptatiti sa faca asta. Ca jucator de camp si mai ales ca atacant nu poate decat sa te bucure ca joci cu o astfel de minge. Nu sunt un expert in domeniu asa ca il cred pe Adi Zabava cand zice ca aceste mingi sunt jalnice.

Pentru noi, simpli spectatori la acest eveniment este suficient sa fie berea la rece ca sa o putem consuma pe terase alaturi de prieteni si sa ne bucuram de Campionatul Mondial, asa cum este el.

Latter edit: Am uitat sa mentionez Italia in lista cu echipele carora le trebuie victorie in ultima etapa pentru a accede in fazele superioare ale competitiei.

About lucian

Just a simply guy View all posts by lucian

2 responses to “Campionatul Modial

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: