Zi de meci pe Emirates

In Aprilie am fost la Londra pentru cateva zile impreuna cu Simona, Andreea, Marcel si Costi. Nu am avut mult timp la dispozitie dar nu puteam sa ratez un meci pe unul dintre stadioanele din Londra. Cum singurul meci care se disputa in localitate era Arsenal – Sunderland mi-am cumparat online bilete cu 2-3 saptamani inainte de meci. Am cumparat 2 bilete platind pe ele in jur de 220 Lire cu tot cu taxa de livrare (au fost livrate la hotel). Surprinzator pentru mine a fost ca nu am primit bilete, am primit o scrisoare in care erau 2 abonamente. In aceiasi scrisoare eram rugat sa las acele abonamente la receptia hotelului dupa meci.

Plecarea la Londra a fost joi iar pana sambata am stat ca pe ace. Orasul il mai vazusem, mai vizitasem obiectivele turistice asa ca ma gandeam doar la ziua meciului. Timpul zboara repede intr-un oras ca Londra asa ca ziua meciului a venit. Partea proasta era ca nu stiam unde este stadionul iar intreband am fost trimis in trei locuri diferite. Ne-am hotarat sa ne urcam in metrou si sa reperam un suporter al lui Arsenal dupa care sa mergem. Zis si facut iar dupa aproximativ o ora (erau multe linii blocate pentru reparatii) am ajuns la statia Arsenal (mai simplu de atat nu cred ca era). Stadionul se afla intr-un cartier linistit cu starzi inguste care acum erau neincapatoare de oameni care se deplasau catre stadion. Pe tot drumul intre metrou si stadion gaseai tarabe cu tot felul de materiale promotinale cu Arsenal dar si tarabe cu mancare de tip fast food.

Prima oprire a fost la magazinul clubului pentru a-mi achizitiona un tricou cu echipa gazda, apoi am mancat repede ceva si am pornit spre stadion dornici sa intram cat mai repede. Am ajuns in fata stadionului unde ne-am oprit pentru cateva poze si am intrat. Nu mai tin minte cati spectatori au fost la meci dar stadionul era aproape plin iar acest lucru nu ne-a impiedicat sa ajungem la scaunele noastre in mai putin de 10 minute (in Ghencea stateam aproximatin 40 de min numai sa intru in stadion). Securitatea este asiguarata de stewarzi care spre deoasebire de cei de la noi isi fac datoria profesinist. Am vrut sa intru in alt sector sa fac doua poze dar am fost respins politicos deoarece nu aveam bilet in acel sector al tribunei. Inainte de meci si la pauza 75% din spectatori sunt la restaurantele din incinta stadionului consumand bere si privind meciurile rivalelor pe sutele de televizoare montate in acea zona.

Meciul nu a avut istoric si nici nu a fost spectaculos, Arsenal castigand fara prea mult efort. Nu cred ca au fost mai mult de 2-3 suturi mai periculoase ale echipei oaspete. Dupa fluierul de final toata lumea s-a incolonat spre iesire iar in mai putin de 3-4 minute eram in afara stadionului. Barurile din jurul stadionului s-au umplut pana la refuz iar suporterii tunarilor s-au pus pe baut.

In afara stadinului ordinea este mentinuta de catre politie. Numai simpla lor prezenta are efect calmant pentru suporterii celor doua echipe care au prasit in acelasi timp stadionul si s-au urcat in acelasi metrou fara incidente insa.
Acum va las in compania pozelor de la fata locului :).

IMG_7167

About lucian

Just a simply guy View all posts by lucian

7 responses to “Zi de meci pe Emirates

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: