Liga 1

Sarbatorile au trecut, vacanta s-a terminat, e timpul pentru transferuri. Dupa cum a decurs prima jumatate a campionatului cred ca e nevoie de multe schimbari la toate echipele. Nu am vazut in tur nici-o echipa care sa merite sa fie lider. Hai sa vedem cine vine, cine pleaca si care mai este atmosfera in campionatul nostru.

Incepem cu echipa mea favorita Steaua Bucuresti. Gigi Becali a mai reusit o lovitura de imagine dar si de PR, el incercand impacarea cu suporterii, prin readucerea lui Lacatus pe banca in calitate de antrenor principal. Sunt insa sceptic in ceea ce priveste redresarea echipei de catre noul antrenor. Problemele mari la Steaua sunt lipsa jucatorilor cu adevarat valorosi, lipsa de lichiditati a lui Becali si lipsa unui manager general. Argaseala fiind complet depasit de aceasta functie. Daca as sta sa comentez lotul actual al Stelei si prestatia jucatorilor nu cred ca as termina pana maine. La capitolul veniri sunt vehiculate nume ca Alex Sandro, fundas stanga brazilian de 18 ani, Hugo Viana de la Valencia, Lino Maciel de la FC Porto, italianul Delvecchio, Ronny Heberson de la Sporting Lisabona si intoarcerea coloniei de la Buzau in frunte cu Eric Bicfalvi si Tudose. La plecari, Steaua se va desparti sigur de Rada si Neaga care nu vor merge in stagiile de pregatire, dar e posibil sa mai fie vanduti si Ghionea, Goian, Radoi si mai nou Dayro Moreno, acesta din urma fiind dorit in Spania. Steaua va efectua doua stagii de pregatire unul in Spania (11 – 23 ianuarie), unde va juca amicale cu FC Zurich(Elvetia) si Alicante(Spania) si unul in Turcia (30 ianuarie – 14 februarie) unde va intalni printre altii pe Aalborg (Danemarca), Hajduk Split (Croatia) si FC Moscova (Rusia).

Dinamo Bucuresti care este liderul la zi in Liga 1, a terminat turul in genunchi si doar norocul a facut ca aceasta echipa sa termine pe locul 1. Daca ai sta sa-i asculti pe Borcea si pe Turcu ai avea impresia ca Dinamo e deja campiona, ei isi fac deja planuri pentru Champions Ligue si cate puncte vor aduna in grupele celei mai prestigioase competitii la nivel de cluburi. La veniri este sigura intoarcerea lui Claudiu Niculescu iar ca zvon sunt vehiculate nume ca Nicolae Grigore, Stefan Grigorie, Iulian Tames si Ousmane N’Doye. La plecari sunt ca si semnate intelegeri pentru Lucian Goian si Ropotan dar nu ar fi exclus sa fie vanduti si alti jucatori de baza.

Rapid Bucuresti este macinata de scandalurile dintre George Copos si Taher si de lipsa banilor. Jucatorii sunt neplatiti, nu li se mai ofera masa in cantonament (am auzit ca si la Chelsea Londra se va aplica treaba asta), nu stiu cine-i antrenor pentru ca Peseiro nu vrea sa plece fara o suma consistenta de bani. Sunt sanse sa ajunga la Rapid Laurentiu Marinescu, Marian Budescu, Dacian Varga si Costin Curelea desi nu stiu care ar fi nebunul care sa semneze in acasta perioada cu o echipa aflata in degringolada. Cea mai grea pierdere a Rapidului in aceasta iarna este plecarea lui Dani Coman la FC Brasov in calitate de jucator liber de contract. Alte plecari preconizate sunt Nicolae Grigore, Stefan Grigorie, Marius Constantin, Ionut Stancu, Emil Dica, Ovidiu Herea, Vladimir Bozovici si Pierre Boya. Tot datorita haosului de la club nu s-a stabilit nici unde se vor efectua stagiile de pregatire.

Poli Timisoara desi se afla printre primele clasate la sfarsitul turului nu o vad ca o candidata la castigarea campionatului. La lipsa de experienta putem trece ca minus in lupta pentru titlu si faptul ca Dusan Uhrin Jr a fost dat afara, in locul lui venind un antrenor fara experienta si anume Gabi Balint.

CFR Cluj campiona de anul trecut a inceput sezonul catastrofal dar si-a revenit datorita lui Trombetta care acum a anuntat ca a fost demis si ca nu se va mai intoarce la Cluj. Numele vehiculat pentru inlocuirea acestuia fiind Dusan Uhrin Sr pana la vara cand fiul sau va putea antrena din nou in Liga 1, acesta ne avand voie sa antreneze alta echipa pana la vara. CFR-ul a facut deja doua transferuri, cei doi fiind Rade Valjovici si Dario Flores. La plecari sigure putem sa-l trecem pe Eugen Trica dar nu este exclus sa mai plece jucatori in aceasta pauza de iarna. Cele mai mari sanse le au Cristian Deac, Sebastian Dubarbier, Emmanuel Culio, De Sousa si Yssouf Kone.

La Unirea Urziceni este liniste. Au un patron caruia nu-i place sa iasa pe la televiziuni si sa se laude cu averea lui, au un antrenor serios caruia ii place munca si fotbalul, au un manager general care stie meserie si e in stare sa se bata cu orcine pentru a apara interesele propiului club. Pana acum nu sunt anuntate veniri la echipa, iar singurul jucator de care se va desparti este Epaminonda Nicu. Jucatorii de la Unirea vor face un stagiu de pregatire in Spania (21 ianuarie – 11 februarie) si unul in Republica Moldova (14 – 19 februarie).

Cam atat din campionatul nostru drag. Eu raman la campionatele mele preferate si anume Anglia si Spania.

Hai Man UTD si Barcelona. Hoinare bucurate cat mai este Liverpool pe primul loc ca nu va mai dura mult 😀

About lucian

Just a simply guy View all posts by lucian

One response to “Liga 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: