Donatie sau PR?

Aproape 24 de ore impreuna cu Prajiturel si cu cei de la Da Afaceri am alergat in incercarea de a da o mana de ajutor copiilor din orfelinatul Orhideea.  Ieri ne-am adunat la sediul Da Afaceri pentru a pleca prin magazine sa cumparam ceva pentru o donatie catre Orfelinatul Orhideea.

Cei de la Da Afaceri si Zdaf au obtinut o autorizatie de donatie pe data de 17.12.2008. Deoarece evenimentul de strangere de fonduri a fost mutat pe data de 22.12.2008 am dorit sa sa amanam si aceasta autorizatie pentru data de 24.12.2008 dar acest lucru nu s-a putut. Suntem totusi incantati ca am putut obtine inca o autorizatie pentru data de 24 decembrie si astfel putem dona si banii care o sa se stranga la Stand-up Charity unde te asteptam si pe tine. (Luni 22.decembrie, orele 20:30, in Club A cu Trupa Deko)

S-au strans bani de la membrii Da Afaceri si Zdaf.ro plus de la mine si  Prajiturel si fuga la Kauffland dupa dulciuri, fructe si jucarii. A fost foarte tare, am umplut doua carucioare desi nu ne asteptam la asta. Ne-am strans iarasi in sediu pentru a face cele 36 de pachete.

Astazi la ora 11:00 am fost la orfelinat unde am dat cadourile, am ascultat colinde, poezii si am reusit sa aducem macar pentru 5 minute un zambet pe fata copiilor. Pentru a incerca sa va induiosim si pe voi si sa va facem sa veniti in numar cat mai mare la Stand-up Charity va arat poze de astazi. Din pacate nu am avut voie sa pozam copiii fara acordul scris de la Directia pentru protectia copilului a sectorului 6.

Si acum ce vroiam sa zic cu titlul acestui post.

In timp ce ne aflam la orfelinat am aflat ca Danone a donat cateva baxuri de iaurt. Nimic de comentat doar ca nici-un reprezentant al companiei nu a fost acolo sa-i vada pe acesti copii. A fost in schimb o echipa de la Libertatea care au chinuit saracii copilasi cu o sedinta foto in care acestia sa apara cu produsele Danone in brate. O imagine crunta, un moment de intristare pe care l-am avut cu totii.

Acum eu ma intreb daca Danone chiar a vrut sa faca un lucru bun sau a vrut sa-si faca imagine cu ajutorul acelor copii nevinovati. 

 “DONATIE SAU PR” , ce a vrut Danone sa faca?

Latter edit: Pe blogul Simonei gasiti un post mai bine scris despre Danone.

Advertisements

About lucian

Just a simply guy View all posts by lucian

10 responses to “Donatie sau PR?

 • hoinaru

  ce nesimtiti. daca e pr, e pr prost rau de tot. pfff…

 • prajiturel

  donatiile se fac pentru PR…
  totusi….
  i can’t wait to blog about it! 🙂

 • Lucian Marin

  Sunt de acord ca donatiile se fac pentru PR, dar ce au facut ei este bataie de joc. Moral nu poti sa-ti faci imagine pe urma unor copii parasiti de parinti si care traiesc intr-un centru de plasament.

 • zamolxis

  Danone… Unde esti tu, Piedone?
  In fine, altceva m-a frapat: autorizatie de donatie?!?
  Aici, constitui o organizatie non-profit si charitable, si pentru toate donatiile pe care ti le face cineva poti elibera chitante pe care acestia le pot deduce de la taxe. Esti liber sa organizezi fundraisers cand ai chef, nu-ti trebuie autorizatie! Cine elibereaza autorizatia asta si de ce e necesara?

 • Lucian Marin

  @zamolxis autorizatia o elibereaza Directia pentru protectia copilului, nu stiu in schimb la ce foloseste. sunt reguli foarte stricte impuse de catre aceasta drectie, iar daca vrei sa faci poze copiilor trebuie sa ai aprobare de la aceiasi institutie care cica i-a legatura cu parintii copiilor pentru a le cere voie. Ce e misto e ca parintii sunt suspendati sau cazuti din drepturi in momentul in care un copil ajunge intr-un asemenea centru. Birocratia din Romania! “Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”

 • Oni Tudorache

  Te superi daca iau de la tine 2-3 poze pentru Zdaf? Ma apuc de un articol 😀

 • Lucian Marin

  Nu oni, chiar te rog. Daca mai vrei poze o sa-ti trimit mai incolo toate pozele. Ciau

 • ganduri lichide

  cica CSR, dar de foarte proasta calitate. pana la urma sa fim seriosi, nici o companie nu face acte caritabile din bunatatea sufletului fara nici un interes, dar atata timp cat macar ar face aceste lucruri in mod profesionist experienta ar putea fi una benefica pentru toata lumea.

 • Lucian Marin

  Sunt firme care fac donatii si fara interese de PR si sunt sigur de asta. Nu stim despre ele pentru ca nu apar in Libertatea copii cu produsele lor in brate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: